Nieuwsbericht

Rioolinspectie doorgaande route Minnertsga

17-02-2017
Op maandag 20 februari gaat in opdracht van de gemeente het Bildt, van der Valk en de Groot de riolering in de doorgaande route in Minnertsga bekijken.


Er wordt bekeken of het bestaande riool goed functioneert of dat het moet worden vervangen.

Enige overlast

Als gevolg van het  reinigen van het riool kan er enige overlast ontstaan in uw woning. 
Met het reinigen van het hoofdriool onder hoge druk, wordt de riolering in uw woning  leeggezogen of komt deze gedurende een korte tijd onder druk komt te staan.  Dit kan een  rioollucht in huis veroorzaken. Deze overlast is eenvoudig te verhelpen door alle kranen even te laten lopen. Hiermee worden de zwanenhalzen in de afvoerleidingen die onder de gootsteen, wastafel zit, weer met water gevuld. Vergeet hierbij niet de afvoer van de CV installatie en het toilet. Ook kan het water omhoog komen of gaan borrelen in het toilet of gootsteen. Dit komt echter zeer zelden voor.

Het reinigen en inspecteren van het riool gebeurt vanuit inspectieputten die  in de weg zitten. Wij vragen u om op maandag 20 februari vanaf 07.00 uur alle inspectieputten in de weg vrij te houden voor de uitvoering van onze werkzaamheden en geen auto┬┤s  te parkeren in de nabijheid van deze inspectieputten.

Meer informatie

Heeft u nog over deze werkzaamheden, neem dan contact op met de heer J.Drost van de gemeente het Bildt, tel. 0518-409234.